تکواندو را از 16 سالگی به صورت حرفه ای آغاز کرد و چند سال بعد راهی تیم ملی بزرگسالان ایران شد، در زمان حضور در تیم ملی مدال طلا و برنز قهرمانی آسیا، برنز قهرمانی جهان و نقره و برنز جام جهانی را بدست آورد. سابقه حضور در بازیهای آسیایی را نیز دارد و در 1998 تایلند بر سکوی سوم ایستاد.
بیژن مقانلو که اکنون سرمربی تیم ملی است، آرام آرام کار مربیگری را آغاز کرد. اولین بار در قهرمانی استان تهران با تیم هما به عنوان مربی حضور داشت و در ادامه نیز در تیم های مختلفی به عنوان سرمربی فعالیت کرد. از سال 2004 و با توجه به عملکرد خوبش در لیگ، به تیم ملی تکواندو ملحق شد. ابتدا به عنوان کمک مربی، سپس مربی و اکنون بعنوان سرمربی در کنار تیم حضور دارد.
مقانلو معتقد است کسب تجربه در کنار بزرگان تکواندو و اینکه تدریجی و قدم به قدم به این جایگاه رسیده، باعث شده است تا تجربیات خوبی را بدست آورد. او مربیگیری را سخت تر از دوران قهرمان می داند: «در زمان حضورم در تیم ملی خودم بودم و خودم اما وقتی مربی باشی خودت هستی و نتیجه 8 تکواندوکار. فکر می کنم کار مربیگری سخت تر از زمان حضورم در تیم ملی است.»
سرمربی تیم ملی تکواندو به تیم اعزامی هفدهمین دوره بازیهای آسیایی اینچئون امیدوار است و می گوید این بازیکنان می توانند نتایج خوبی را بدست آورند، وی در گفت و گو با سایت فدراسیون تکواندو، در خصوص شرایط تیم ملی تکواندو گفت: خدا را شکر بازیکنان شرایط بسیار خوبی دارند و برای حضور در رقابتها آماده اند.
وی در خصوص شرایط تکواندو در این رقابتها اظهار داشت: شرایطمان که سخت است. میزبانی کره جنوبی و قرعه مسابقات. اما من می گویم شرایط سخت می تواند کمک کند تا تلاش و انگیزه بیشتر شود و نتایج خوبی بدست آید. من همیشه شرایط سخت را فرصت می دانم.
مقانلو در خصوص اردوهای تیم ملی تکواندو در این مدت گفت: در این مدت 18 مرحله اردو را پشت سر گذاشتیم و خدا را شکر طبق برنامه پیش رفتیم. تکواندو پوست اندازی خوبی داشته است و بدون کوچکترین تنشی این اتفاق افتاد. تکواندوکاران ما رفاقت و حمایت خوبی دارند و می دانند که شخص مهم نیست و موفقیت خانواده تکواندو اولویت است. 5 بازیکن ما اولین سابقه حضورشان در بازیهای آسیایی را تجربه می کنند و امیدوارم بتوانند نتیجه خوبی را در اینچئون بدست آورند.
سرمربی تیم ملی تکواندو در پاسخ به این سوال که آیا فشردگی مسابقات بر روی روند کار ملی پوشان تاثیری نخواهد گذاشت؟ اظهار داشت: به هرحال ما 2 هفته بعد از بازیهای آسیایی مسابقات گرندپریکس منچستر را داریم.
ما به این شرایط عادت کرده ایم و چیزی به نام خستگی در تیم ما وجود ندارد. بازیکنان به خوبی از اهدافشان آگاه هستند و این شرایط سخت را به جان می خرند.
وی اینطور ادامه داد: این نسل از تکواندو برای اولین بار است که حضور در المپیک را به صورت گرندپریکس تجربه می کنند و من به بازیکنان هم گفته ام که ما در لیگ های جهانی شرکت می کنیم و باید این فشردگی را به خوبی مدیریت کرد؛ که خدا را شکر با انگیزه ای که بچه ها دارند شرایطشان بسیار خوب است.
مقانلو در پاسخ به این سوال که نام این تیم را چه می گذارد؟ افزود: تیم با انگیزه ها، به هرحال نسل تکواندو تغییر کرده است و شاید اسم این بازیکنان زیاد شنیده نشده باشد. اما من فکر می کنم نام این نفرات در آینده بیشتر شنیده می شود و این بازیکنان می توانند نتایج بسیار خوبی را برای تکواندوی ایران بدست آورند.
نظرات بیژن مقانلو، سرمربی تیم ملی تکواندو در خصوص 6 تکواندوکار اعزامی ایران به بازیهای آسیایی:
*فرزان عاشورزاده (وزن 58- کیلوگرم)
هرچه بیشتر می گذرد، حرفه ای تر فکر می کند. جزو بازیکنانی است که هیچگاه در زمین مبارزه ناامید نمی شود. پتانسیل بالایی دارد و در شیاپ چانگ مبارزه بسیار وظیفه شناس و جنگنده است و زیرکانه پیکار می کند. فینال مسابقات گرندپریکس قزاقستان تلنگر خوبی برای فرزان بود، چرا که مهمترین حریف او در بازیهای آسیایی تکواندوکار چین تایپه ای است و مطمئن هستم در اینچئون بسیار هوشیارانه برابر این بازیکن مبارزه خواهد کرد.
*بهنام اسبقی (وزن 68- کیلوگرم)
قهرماني كه دير آمد اما به خوبي جايگاهش را حفظ كرد. در اين مدت مدال هاي با ارزشي را بدست آورده. معتقدم سن براي حضور در رقابتها ملاك نيست و ورزشكار تا زمانيكه انگيزه داشته باشد، مي تواند قهرمان شود. قهرماني، حوصله و انگيزه مي خواهد كه اسبقي اين دو فاكتور را دارد. بسيار با برنامه مبارزه مي كند و حركاتش از روي حساب و كتاب است.
*مسعود حجی زواره (وزن 74- کیلوگرم)
بازيكني كه شكست را دوست ندارد و بسيار تلاشگر و سختكوش است. با انگيزه مبارزه مي كند و هميشه براي كسب بهترين نتيجه تلاش مي كند. در رقابت با عليرضا نصرآزاداني بالاخره به هدفش رسيد. در گوانگجو با يك تك امتياز نتيجه را به نصر واگذار كرد و عليرضا در آنجا مدال طلا گرفت. در اين دوره همين اتفاق برعكس رخ داد و اميدوارم كه بتواند از مدال طلاي نصرآزاداني در اينچئون دفاع كند.
*مهدی خدابخشی (وزن 80- کیلوگرم)
خوش تكنيك، خوش فكر و با آتيه. مهدي اگر قدر خودش را بداند جاي پيشرفت زيادي دارد. خيلي ها از مبارزات خوب او مي گويند و معتقدند او حالا تبديل به تكواندوكاري كامل شده است اما من مي گويم هنوز جاي پيشرفت دارد، او بازيكن خوبي است اما بايد خوبتر شود چراكه پتانسيل بسيار بالايي دارد. روز به روز ايده آل تر مي شود و مطمئن هستم مي تواند به اهدافش برسد.
*یوسف کرمی (وزن 87- کیلوگرم)
مردِ خستگي ناپذير تكواندو. حضورش در اردوهاي تيم ملي واقعا براي كادرفني و بازيكنان يك نعمت است. برخلاف خيلي ها كه از سن يوسف مي گويند. من سن و سالي نمي بينم، درست است كه سابقه طولاني در اردوهاي تيم ملي دارد اما هر وقت خواسته، بهترين نتيجه ها را گرفته و در زمان تمرين بسيار سرحال و پرنشاط است و با انگيزه اي كه دارد به بازيكنان هم روحيه مي دهد.
*سجاد مردانی (وزن 87+ کیلوگرم)
بسیار خوش اخلاق و خوش رو. فیزیک مناسبی برای وزن هشتم دارد و دور اندیش است. حرف های زیادی برای گفتن دارد به شرطی که خودش را باور کند و قدر پتانسیلی که دارد را بداند. هر زمان که اراده کرده مدالش را گرفته است. سجاد باید به نکات مثبیت بیشتر فکر کند و امیدوارم در اینچئون بهترین نتیجه را بدست آورد.