Farsi  
 

   چهارشنبه 20 شهريور 1403

کلام روز


امام صادق علیه‌السلام فرمود: مؤمن جز به سه خصلت نیک نشود: فهم عمیق در دین، اندازه‌دارى نیکو در زندگانى و بردبارى بر ناگوارى


گفت و گو


بی‌باک: 4طلای ارزشمند را در مهد تکواندوی آسیا گرفتیم

ذوالقدری: بهترین نتیجه را گرفتیم

 آرشيو گفت و گو

گزارش


نمره 20 کاروان ایران به تکواندو رسید/کره جنوبی بازهم در بخش مردان جا ماند!

مدال آوران روز پایانی بازيهاي تكواندو

 آرشيو گزارش

تکواندو در بازیهای آسیایی


بازیهای آسیایی – گوانگجو 2010

بازیهای آسیایی – دوحه 2006

بازیهای آسیایی- بوسان 2002

بازیهای آسیایی- تايلند 1998

بازیهای آسیایی-هیروشیما 1994

بازیهای آسیایی – سئول 1986


آمار سايت



.

PLAYER 
    Iran

Last Name: Asbaghi

Name: Behnam

Birth date: 25/ 06/ 1986

Gender: M

Weight: -68

Club: National Team

بهنام اسبقي؛ اولين حضور، سومين طلا

بهنام اسبقي دارنده 2 مدال طلاي قهرماني جهان و آسيا در حالي اولين سابقه حضور در بازيهاي آسيايي را تجربه مي كند كه مي خواهد سومين طلاي ايران در وزن 68- كيلوگرم المپيك آسيايي را به نام خود ضرب كند.

تكواندوكاري كه خيلي دير خودش را به تيم ملي تحميل كرد، حالا يكي از مطمئن ترين نفرات ايران است. بازيكني كه مي گويد مدال هاي بدست آمده در رقابتهاي اخير، سبب شده تا حس مسئوليت بيشتري داشته باشد و حالا بار روحي و رواني بيشتري را هم تحمل كند. با اين همه، او با اميدواري بالايي راهي اينچئون مي شود تا با كسب 40 امتياز المپيكي اين رقابتها، جايگاهش را بيش از پيش در رنكينگ تثبيت كند.

در حالي كه كمتر از 10 روز تا آغاز مسابقات بهنام اسبقي در المپيك هفدهم آسيا باقي مانده، او در گفت و گو با سايت فدراسيون تكواندو از اتفاقات چند وقت اخيرش در تكواندو سخن گفت.

*هميشه در اولين حضورها به مدال طلا رسيدي، هم جهان و هم آسيا عنوان قهرماني را بدست آوردي. اين اتفاق در اينچئون هم خواهد افتاد؟
-كار دشواري را در پيش داريم، اما به هرحال من براي كسب بهترين عنوان به اينچئون مي روم. وزن چهارم هميشه در بازيهاي آسيايي مدال آور بوده است و وزن سختي هم خواهد بود. اما من مي روم تا بهترين عملكردم را داشته باشم.

*خيلي دير به تكواندو راه پيدا كردي، فكر مي كني خودت را اثبات كرده اي؟
- با مدال هايي كه بدست آوردم، فكر مي كنم اين اتفاق افتاد. من 6 مسابقه رسمي داشتم كه هميشه با مدال برگشتم البته نمي دانم چرا در گرندپريكس ها به مدال برنز مي رسم! در مسابقات جهاني واقعا به دنبال اثبات خودم بودم. خدا هم كمك كرد و توانستم به مدال طلا برسم و بعد هم كه طلاي قهرماني آسيا را بدست آوردم. طلاي المپيك هنرهاي رزمي هم در كارنامه دارم.

*كدام مدال طلايت را بيشتر دوست داري؟
- به هرحال جهاني اولين مدال من بود اما خودم از مسابقات آسيايي ام بيشتر لذت بردم. فكر مي كنم آنجا مبارزات بهتري را به نمايش گذاشتم.

* پس اردونشيني تغييرات زيادي را در روند مبارزاتت داشته؟
- همينطور است. در تكواندو پيشرفت خوبي كردم. تنوع تكنيك هايم بيشتر شده است.









*تو به يك بازيكن خونسرد معروف هستي. با گذشت زمان بازهم مثل قديم خونسرد مبارزه مي كني؟
-راستش را بگويم كمي فشار مسئوليت زيادتر شده، وقتي همه از تو توقع دارند، باعث مي شود استرس بگيري. قبل از مسابقه كمي فكرم مشغول مي شود اما در حين مبارزه نه. مثل قبل راحت مبارزه مي كنم. ضمن اينكه حالا حريفانم شناخت خوبي از من دارند. واقعا بسته مبارزه مي كنند و به راحتي امتياز نمي دهند. كلا كارم نسبت به قبل سخت تر شده است.

*فكر مي كردي قهرمان جهان شوي؟
- نه فكر نمي كردم. البته، 8 سال پيش كاري انجام نمي دادم اما به دوستانم مي گفتم من قهرمان جهان مي شوم، به يكباره مسير تغيير كرد و خدا به من كمك كرد و توانسم طلاي جهان را بدست آورم. الان هم مي گويم طلاي المپيك.

*دفاع از عنوان سخت نيست؟
-چرا سخت است. وقتي داشتم به مكزيك مي رفتم خيلي راحت بودم. مي گفتم اين هم يك مسابقه است، تمام مي شود. اما امروز كه به عقب بر مي گردم مي بينم چه آوردگاه بزرگ و مهمي را پشت سر گذاشتم و بعد از آن در هر مسابقه اي شركت مي كنم، ميبينم دفاع از عنوان چقدر سخت است.

*تو 7 مبارزه در جهاني انجام دادي.
-همينطور است، فكر نمي كنم كسي در ايران 7 مبارزه را در مسابقات جهاني انجام داده باشد. شرايط خيلي سختي بود اما وقتي روز مسابقه رسيد، به خاطر شرايط سني ام گفتم شايد اين اولين و آخرين جهاني من باشد. پس همين يك روز است و بايد تمام تلاشم را به كار ببندم. من 3 روز قبل از مبارزات جهاني پايم بي حس بود حتي روز مسابقه هم شرايط خوبي نداشتم اما گفتم بايد بروم و تلاش كنم. فكر مي كنم دينِ خودم را در آن مسابقات ادا كردم. يادم است قبل از اعزام نصرآزاداني به من گفت به خاطر من هم كه شده طلا بگير. تمام اين افكار نيروبخش من حين مبارزه بود.








تكواندوي ايران از سال 1998 تاكنون همواره يكي از مدال آوران وزن چهارم بازيهاي آسيايي بوده است كه اولين بار، بيژن مقانلو در بانكوك تايلند به مدال برنز رسيد. بعد از آن هادي ساعي در بوسان كره جنوبي به مدال طلا دست يافت اما 4 سال بعد در دوحه قطر، عليرضا نصرآزاداني با مدال برنز به كار خود پايان داد. محمد باقري معتمد نيز كه نماينده ايران در گوانگجو چين بود بار ديگر گردن آويز طلا را براي كشورمان به ارمغان آورد تا حاصل تلاش وزن چهارمي هاي تكواندوي ايران در المپيك آسيايي، 2 مدال طلا و 2 مدال برنز باشد.

*** مهمترین حریفان بهنام اسبقي در المپیک هفدهم آسیا

1- روح اله نيكپا (افغانستان)

تك چهره كشور افغانستان، 2 مدال برنز المپيك پكن و لندن را در كارنامه دارد. برنز قهرماني جهان و آسيا نيز از ديگر عناوين اين تكواندوكار است. نيكپا تاكنون 3 بار با محمدباقري معتمد مبارزه كرده است كه به او باخته است. همچنين در مسابقات قهرماني آسيايي 2014 در رقابت با اسبقي نتيجه را 14 بر 5 واگذار كرد.

2- سانگ جيولو (چين تايپه)

برنز بازيهاي آسيايي 2010 مهمترين عنوان اين تكواندوكار است. نماينده چين تايپه كه مي خواهد رنگ مدال خود در اين رويداد مهم را خوش رنگتر كند. حريف دست و پا بسته اي در شياپ چانگ اينچئون نخواهد بود.

3- جينيان هوآنگ (چين)

نماينده چين ديگر حريف اسبقي در اين المپيك آسيايي خواهد بود. اين تكواندوكار نيز پشتوانه برنز بازيهاي آسيايي 2010 را دارد.

4- قاضي السمري (عربستان سعودي)

مدال نقره قهرماني آسيايي 2014 اين تكواندوكار در حالي بدست آمد كه در فينال اين رقابتها، نتيجه را به بهنام اسبقي واگذار كرد.







5- ساير رقبا

كايرات ساريم (قزاقستان) و محمد زهير (اردن) كه هر دو مدال برنز آسيا را در اختيار دارند از ديگر حريفان اسبقي در اين وزن خواهند بود.





***نظرات خانواده تكواندو در خصوص بهنام اسبقي

1- غلامحسن ذوالقدر (سرمربي اسبق تيم ملي و مدير سازمان تيم هاي ملي)

اسبقي در اين مدت تلاش بسياري داشته است و با انگيزه خوبي كه داشت، از تمامي فرصت هايي كه در اختيارش بود به نحو احسن استفاده كرد. او اهميت حضور در اين مسابقات را به خوبي درك مي كند و اگر از تمام قابليت هاي خود در شياپ چانگ اينچئون استفاده كند قطعا نتيجه بسيار خوبي را در اين رويداد مهم بدست مي آورد.


2- بيژن مقانلو (دارنده مدال برنز قهرماني جهان و بازيهاي آسيايي و سرمربي تيم ملي تكواندو)

قهرماني كه دير آمد اما به خوبي جايگاهش را حفظ كرد. در اين مدت مدال هاي با ارزشي را بدست آورده. معتقدم سن براي حضور در رقابتها ملاك نيست و ورزشكار تا زمانيكه انگيزه داشته باشد، مي تواند قهرمان شود. قهرماني حوصله و انگيزه مي خواهد كه اسبقي اين دو فاكتور را دارد. بسيار با برنامه مبارزه مي كند و حركاتش از روي حساب و كتاب است.

3- مهدي بي باك (نايب قهرماني جهان، دارنده مدال طلا و نقره بازيهاي آسيايي و مربي تيم ملي تكواندو)

بهنام اسبقي امروز تنها 60 درصد پتانسلي است كه از او مي بينيم. اگر از صد در صد پتانسيلش استفاده كند، كمتر تكواندوكاري در جهان پيدا خواهد شد كه بتواند مقابل او پيروز شود. هنوز جا براي پيشرفت دارد.

4- مهرداد يوسفي (مربي بدنساز تيم ملي)

از دوران مدرسه كه به عنوان معلم او بودم، بهنام را مي شناسم. شرايط فيزيكي خوبي را در وزن 4 دارد، از خانواده اي ورزشي است كه به نظرم يكي از عوامل موفقيت او در تكواندو است. بسيار پرانرژي است و همين روحيه او به ساير تيم هم كمك مي كند. بسيار مصمم است و استرس كمي حين مسابقه دارد. آينده ورزشي خوبي خواهد داشت.

5- اميد غلامزاده (دارنده مدال نقره و برنز جهان ، قهرمان آسيا)

بازيكن كم حاشيه اي است و حين تمرينات حرف شنوي خوبي از مربيان دارد. جزو بازيكناني است كه به راحتي با شرايط سازگار مي شود و خصوصيات اخلاقي او بسيار شبيه به پدرش است. در ضد حملات بسيار خوب عمل مي كند.، ضربات 3 امتيازي خوبي مي زند و كمتر بازيكني پيدا مي شود كه بتواند پشت سر هم از ضربات بالا استفاده كند.






بهنام اگر اولين ضربه بالايش برخورد نكند، بلافاصله دومين ضربه را مي زند و اگر آن هم نشد توانايي زدن ضربه سوم هم دارد. جوان و باانگيزه است و به شخصه كمتر از مدال طلا از او توقع ندارم. اگر مشكلي پيش نيايد، ان شاء الله با مدال طلا از اينچئون بازخواهد گشت.

7- یوسف کرمی (قهرمان جهان و آسیا، دارنده 2 مدال طلای بازیهای آسیایی)

با تجربه و پرانرژي است. خيلي سخت در زمين مبارزه امتياز مي دهد و مطمئن هستم به خاطر امتيازي كه بازيهاي آسيايي براي المپيك دارد، قدر تك تك لحظه هايش را در اينچئون مي داند.


 




نماد بازیها




"بارامه"، " کومورو" و "ويچوان" سه پنگوئني هستند که به عنوان نماد بازي‌هاي آسيايي 2014 انتخاب شده اند. اين بازي‌ها در شهر اين چئون کره‌جنوبي برگزار مي شود.

کميته‌ي برگزاري بازي‌هاي آسيايي در جلسه رونمايي اين نماد که در جزاير سانگدو برگزار شد، اعلام کرد: اين سه پنگوئن باد، رقص و نور نام دارند. انتخاب ابن نماد با اين اسامي به دليل تطابق با ورزشگاه اصلي شهر اين‌چئون صورت گرفته که بيشتر رقابت ها را ميزباني خواهد کرد.

کميته‌ي برگزاري اميدوار است، انتخاب اين نماد که يکي از گونه‌هاي کمياب جانوري در سواحل بين دو کشور کره جنوبي و کره شمالي است، به گسترش روابط بين دو کره و برقراري صلح و آشتي بين دو کشور کمک کند.

اين کميته همچنين لوگوي بازي ها را هم معرفي کرد. لوگوي بازي‌هاي آسياي 2014 اين چئون، بال بسيار بزرگي است که حرف A ، حرف اول آسيا در آن ديده مي شود و خورشيدي در بالاي سمت چپ آن قرار دارد که نشان مي دهد آسيايي‌ها دست‌هايشان را بالا برده اند و دست همديگر را گرفته‌اند.


برنامه بازیها



سه شنبه - 8 مهرماه

*وزن74-كيلوگرم: ‌مسعودحجي‌زواره
*وزن87-كيلوگرم: يوسف كرمي
*وزن53-كيلوگرم: سوسن‌حاجي‌پور


چهارشنبه - 9 مهرماه

*وزن80-كيلوگرم: مهدي خدابخشي
*وزن87+كيلوگرم: سجاد مرداني
*وزن57-كيلوگرم: سمانه شش‌پري


پنجشنبه - 10 مهرماه

*وزن68-كيلوگرم: بهنام اسبقي
*وزن67-كيلوگرم: شكرانه ايزدي


جمعه - 11 مهرماه

*وزن73-كيلوگرم: فاطمه روحاني
*وزن58-كيلوگرم: فرزان عاشورزاده
*وزن73+كيلوگرم: اكرم خدابنده


 
  
 Free Page Rank Tool